Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nový rekord na Slovensku, rastie počet červených regiónov

.tamara Antolová .martina Bednárová .tomáš Bakoš .slovensko

Celosvetovo už ochoreniu COVID-19 podľahlo viac ako 940-tisíc osôb, potvrdených bolo cez 30 miliónov prípadov nákazy koronavírusom.

Nový rekord na Slovensku, rastie počet červených regiónov AP Photo/Petr David Josek

situáciu ohľadom šírenia nákazy koronavírusom na Slovensku aj v zahraničí sledujeme online:

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie COVID-19 potvrdených 6256 (+235) prípadov, 3390 (+102) ľudí sa z choroby vyliečilo, 39 (+0) na jej následky zomrelo,
  • testovaných bolo u nás doteraz 403 055 ľudí,
  • vláda zverejňuje aktuálne informácie o šírení nákazy na stránke www.korona.gov.sk,
  • celosvetovo už ochoreniu COVID-19 podľahlo viac ako 940-tisíc osôb, potvrdených bolo cez 30 miliónov prípadov nákazy koronavírusom,
  • najviac prípadov aj úmrtí je aktuálne potvrdených v USA, počet úmrtí tam dosahuje takmer 196-tisíc.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ. Podporiť nás môžete kúpou predplatného. Ďakujeme!

17:30 SVET: EÚ podpísala zmluvu na nákup 300 miliónov dávok ešte neschválenej očkovacej látky proti novému druhu koronavírusu. Očkovaciu látku vyvíjajú farmaceutické spoločnosti Sanofi a GlaxoSmithKline (GSK).

17:10 SLOVENSKO: Krajčí nevylučuje vyvodenie personálnej zodpovednosti v NCZI pre únik dát.

16:07 ŠPANIELSKO: Čínski hekeri pri počítačovom útoku mali ukradnúť informácie zo španielskych laboratórií, ktoré pracujú na vývoji vakcíny proti koronavírusu. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na piatkovú reportáž španielskeho denníka El País.

15:30 SLOVENSKO: Aktuálna situácia na Slovensku týkajúca sa nového koronavírusu sa postupne zhoršuje, povedal na tlačovej besede minister zdravotníctva Marek Krajčí. Podľa neho rastie počet červených aj oranžových regiónov, ktorých je zhodne po 14. Zelených regiónov v krajine je momentálne 51. 

Ministerstvo zdravotníctva

15:22 ČESKO: Premiér Andrej Babiš nevylučuje opätovné zavedenie núdzového stavu.

14:50 SVET: Aktuálna bilancia vo svete.

Worldometer

14:10 SLOVENSKO: V Bratislavskom kraji sa zmierňujú reštrikčné opatrenia na hromadných podujatiach. Na športových a kultúrnych akciách s výlučne sediacim obecenstvom bude od soboty (19. 9.) možný maximálny počet 500 návštevníkov pri interiérových a 1000 pri exteriérových podujatiach. Ak nejde o podujatia len so sediacimi divákmi, maximálna kapacita je 250 (interiér) a 500 osôb (exteriér). Informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave. 

13:36 POĽSKO: V Poľsku pribudlo za uplynulých 24 hodín 757 nových potvrdených prípadov infekcie koronavírusom SARS-CoV-2 a 17 súvisiacich úmrtí.

12:05 RAKÚSKO: V Rakúsku pribudlo za uplynulých 24 hodín 808 nových prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Hlavným ohniskom nákazy je podľa denníka Kurier naďalej hlavné mesto Viedeň, kde malo pozitívne výsledky testov ďalších 341 osôb.

11:30 VEĽKÁ BRITÁNIA: Britská vedecká špička navrhla vláde Borisa Johnsona, aby na jeseň vyhlásila už druhé celoštátne obmedzenie pohybu. To by malo podľa vedcov trvať dva týždne. Britský premiér je však skôr priklonený k uplatneniu miernejších celoštátnych obmedzení, a to možno už na budúci týždeň.

Stefan Rousseau/Pool via AP

11:20 USA: Americký kandidát na prezidenta Joe Biden ostro kritizoval výrok súčasného prezidenta Donalda Trumpa, ktorý tvrdí, že vakcína proti ochoreniu COVID-19 môže byť dostupná už v priebehu niekoľkých týždňov. 

Zároveň varoval Američanov, že Trumpovi v tomto smere nemožno dôverovať, informovala v piatok agentúra Reuters.

10:40 SLOVENSKO: Ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti priblížilo, že pozitívne testovaných bolo 116 žien a 119 mužov.

 

10:30 MAĎARSKO: V Maďarsku potvrdili v piatok rekordných 941 nových prípadov nákazy koronavírusom.

10:05 SLOVENSKO: Na Slovensku za štvrtok pribudlo 235 nových prípadov koronavírusu, ich doterajší celkový počet stúpol na 6256. Pozitívne vzorky odhalili z 5542 testov, ktoré sa vo štvrtok urobili.

Z ochorenia sa vyliečilo 102 pacientov. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid19.nczisk.sk. 

9:10 SLOVENSKO: Trnava vstupuje od pondelka do červenej zóny. Rozhodol o tom krízový štáb mesta Trnava na svojom rokovaní vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu. V rámci pôsobnosti samosprávy budú platiť sprísnené opatrenia na predchádzanie šíreniu nového koronavírusu. 

8:20 UKRAJINA: Ukrajina hlási za posledných 24 hodín 3228 infikovaných, čo je menej ako predchádzajúci deň, keď ich úrady evidovali 3584. V piatok o tom informovala agentúra Ukrinform. Za rovnaký čas na komplikácie spojené s vírusom zomrelo 68 ľudí. Celkovo si ochorenie na Ukrajine vyžiadalo už 3468 obetí.

7:30 ČESKO: V Česku opäť padol rekord v počte nakazených novým koronavírusom. Za jediný deň testy preukázali nákazu u 3130 ľudí. Momentálne je v Česku 20 289 nakazených. Vo štvrtok zomreli ďalší štyria infikovaní, takže Česko má už 489 obetí pandémie.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite