Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

PS ostro kritizuje Matovičov fond pomoci: Je hanebnou ponukou sociálnej politiky

.redakcia .slovensko

Progresívne Slovensko kritizuje spôsob, akým funguje vyplácanie pomoci z fondu.

PS ostro kritizuje Matovičov fond pomoci: Je hanebnou ponukou sociálnej politiky SITA/Branislav Bibel

fond vzájomnej pomoci, ktorý založil premiér Igor Matovič (OĽANO) na poskytnutie finančnej pomoci ľuďom zasiahnutým koronakrízou, je podľa mimoparlamentného Progresívneho Slovenska (PS) „hanebnou ponukou sociálnej politiky, ktorou premiér unáša Slovensko dekády rokov späť“.

PS kritizuje spôsob, akým funguje vyplácanie pomoci z fondu. Tvrdí, že namiesto objektívne stanovených kritérií sú v ňom ľudia „ponižujúco nútení čo najemotívnejšie opísať svoj príbeh a dúfať, že niekoho zaujme natoľko, aby im poslal dar, ktorý následne fond dorovná“.

účasť na reality show

„Neviem, či si Slovensko za uplynulých 30 rokov pamätá potupnejší spôsob, akým sa štát postavil k svojim občanom v núdzi, než ten, ktorý ponúkol súčasný premiér. Je skutočne zarážajúce, ak premiér umožní dehonestovať núdzneho človeka tým, že mu namiesto pomoci ponúka účasť na reality šou, v ktorej má čo najdojímavejšie obnažiť svoje utrpenie,“ uviedla na stredajšej tlačovej konferencii pred Úradom vlády SR predsedníčka PS Irena Bihariová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite