Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Úrad verejného zdravotníctva očakáva ešte vyššie počty nakazených

.redakcia .slovensko

Vysoký počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom sa vzhľadom na vysoký počet vykonaných testov predpokladal. Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje, že vyššie čísla nakazených nebudú nezvyčajné aj v ďalšom období.

Úrad verejného zdravotníctva očakáva ešte vyššie počty nakazených SITA/Úrad vlády SR Premiér Matovič s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím a hlavným hygienikom Mikasom.

informoval Marek Eliáš z komunikačného referátu ÚVZ SR.

„S návratom detí do škôl a škôlok po prázdninách a návratom dospelých do zamestnania po dovolenkách sa prirodzene zvyšuje mobilita ľudí. Tým rastie aj riziko šírenia ochorenia COVID-19, s tým súvisí vyšší počet indikácií na testovanie aj počet kontaktov pozitívne testovaných osôb,“ vysvetľujú hygienici. Testujú sa aj suspektné osoby, ľudia vracajúci sa z rizikových krajín a ďalšie osoby.

V piatok na Slovensku pribudlo 226 s potvrdeným ochorením COVID-19. Početnejší výskyt prípadov zaznamenali regionálne úrady verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave, Nitre a Dolnom Kubíne.

V pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Dolnom Kubíne sú všetky potvrdené prípady ochorenia COVID-19 v okrese Tvrdošín dohľadané kontakty z identifikovaného a podchyteného ohniska nákazy.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite