Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Schutza: Slabosť slovenskej justície

.peter Schutz .slovensko .videné z Košíc

Otázka ČT na Ivetu Radičovú, či oslobodzujúci výrok pre MK je znakom slabosti alebo sily slovenskej justície, vystihuje základný rámec interpretačnej bitky o najnovší verdikt.

Komentár Petra Schutza: Slabosť slovenskej justície

výrok súdu spustil po dva a pol roku ďalšiu emočnú lavínu nad vraždou novinára a jeho partnerky. Ako sila justície, ktorá je čo do dôvery roky na európskom dne, sa rozumie skutočnosť, že naprotiveň politicko-mediálnej objednávke a symbolike Kočnera ako stelesnenia zla prejavil trojčlenný senát – alebo teda dvaja z troch – odvahu riadiť sa iba dôkazovou situáciou a zákonom.

 Odolali pokušeniu posadiť na 25 rokov do väzby dvojicu obžalovaných, keďže, ako bránil kolegov nový šéf ŠS Hrubala, ani bolesť najbližších nemôže viesť k pomste na tých najpodozrivejších? Líniu vyšperkoval do absurdna „expert“ Lovaš, podľa ktorého médiá sprostredkúvali kauzu aktivisticky a tendenčne, pričom – teraz pozor! – ako je známe, niektoré vlastní Penta, a Zsuszová sa na výsluchu predsa vyjadrila, že „nitky vraždy vedú k Haščákovi“, a nie Kočnerovi...

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite