Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Remišová navrhne na koaličnej rade preveriť zmluvy štátu s Bonulom

.redakcia .slovensko

Remišová sa tak rozhodla v súvislosti s medializovaným odobratím bezpečnostnej previerky firme Bonul.

Remišová navrhne na koaličnej rade preveriť zmluvy štátu s Bonulom SITA/Úrad vlády SR

vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) navrhne na koaličnej rade preskúmanie všetkých zmlúv štátu so spoločnosťou Bonul. 

Zároveň vypovie zmluvu, ktorú má firma poskytujúca bezpečnostné služby uzavretú s Národnou agentúrou pre sieťové a elektronické služby (NASES). Remišová sa tak rozhodla v súvislosti s medializovaným odobratím bezpečnostnej previerky firme Bonul. Informovala o tom na piatkovej tlačovej konferencii.    

Každý rezort by mal podľa vicepremiérky dôsledne prekontrolovať všetky zmluvy uzavreté so spoločnosťou Bonul. „Aby sme si ako štát vyhodnotili mieru bezpečnostného rizika, ktoré to pre nás predstavuje, ako aj možnosť zákonného ukončenia zmluvy v prípade, že Bonul môže byť bezpečnostným rizikom, či už z dôvodu odobratia bezpečnostnej previerky alebo aktuálne známych informácií,“ uviedla Remišová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite