Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočner a Zsuzsová sú v kauze vraždy Kuciaka nevinní, súd ich oslobodil

.martina Bednárová .michal Oláh .slovensko

Tomáš Szabó je vinný z účasti na vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Vykonal vraždu spolu s Miroslavom Marčekom na podnet Zoltána Andruskóa. Senát Kočnera a Zsuzsovú oslobodzuje. Skutok sa podľa súdu stal, ale nie je preukázané, že ho spáchali oni dvaja.

Kočner a Zsuzsová sú v kauze vraždy Kuciaka nevinní, súd ich oslobodil SITA/Martin Medňanský Alenu Zsuzsovú po prepustení z väznice hneď zadržali vo veci objednávky ďalšej vraždy.

senát Špecializovaného trestného súdu vyniesol rozsudok nad obvinenými z objednávky vraždy a zo samotnej úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Samotní vykonávatelia skutku boli uznanými za vinných, odsedia si desiatky rokov vo väzení. Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú však senát oslobodil. 

Rozhodnutie vyvolalo vlnu nevôle. Reagovali na to politici, medzi nimi aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá priznala, že „výsledok ju šokol.“

Alena Zsuzsová mala byť priamou spojkou medzi údajným objednávateľom vraždy (Kočnerom) a vykonávateľmi.SITA/Branislav BibelAlena Zsuzsová mala byť priamou spojkou medzi údajným objednávateľom vraždy (Kočnerom) a vykonávateľmi.

Náš časopis a obsah na webe si môžete predplatiť TU.

Sledujeme online:

17:21 Roman Kvasnica je z rozhodnutia súdu sklamaný. 

16:17 K rozhodnutiu senátu sa vyjadril medzi poslednými aj predseda strany Smer-SD Robert Fico. Zaútočil na médiá.

15:14 K zadržaniu Aleny Zsuzsovej sa vyjadril aj nový prezident policajného zboru Peter Kovařík.

14:44 Alenu Zsuzsovú hneď po prepustení z väzenia v Leopoldove zadržala polícia. Prevážajú ju do NAKA v Nitre, kde prokurátor navrhne jej opätovné vzatie do väzby.

SITA/Martin Medňanský

13:58 Advokát Lipšic povedal, že verí, že objednávatelia vraždy novinára a jeho snúbenice zostávajú zatiaľ nepotrestaní. Verí, že sa toto rozhodnutie ŠTS zvráti.

„Spor nekončí, dnes je prelomový deň. Ale ideme na Najvyšší súd SR,“ dodal.

13:53 Advokát Kuciakovcov Daniel Lipšic po vynesení rozsudku:

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite