Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kotlebovci šírili hoax o dave ľudí v Berlíne, išlo o účastníkov hudobného festivalu z 90. rokov

.redakcia .slovensko

Príspevok zdieľalo viac ako 1100 používateľov Facebooku a objavil sa aj v skupinách ako KOTLEBOVCI – Ľudová strana Naše Slovensko (Oficiálna skupina).

Kotlebovci šírili hoax o dave ľudí v Berlíne, išlo o účastníkov hudobného festivalu z 90. rokov Kay Nietfeld/dpa via AP

na sociálnych sieťach sa objavili ďalšie fotografie z Berlína, ktoré údajne zachytávajú milióny protestujúcich proti pandemickým opatreniam v sobotu 29. augusta 2020. 

Letecké fotografie sú však vytrhnuté z kontextu a pochádzajú z 90. rokov 20. storočia z festivalov elektronickej hudby Love Parade. TASR upozorňuje na dezinformácie v spolupráci s tlačovou agentúrou AFP.

hoax šírili aj kotlebovci

Na facebookovom profile pod menom Milo Sloven sa objavila 30. augusta 2020 fotografia, na ktorej vidno dav ľudí na berlínskej Ulici 17. júna. Popiska k fotografii uvádzala: „V Berlíne milióny proti eurofašistom“.

Príspevok odkazuje na protest proti povinnému noseniu rúšok a ďalším pandemickým opatreniam, ktorý sa v Berlíne konal 29.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite