Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

ÚVO odhalil netransparentné verejné obstarávanie, zapletený je v tom aj Bonul

.redakcia .slovensko

Generálne riaditeľstvo Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) porušilo pri uzatvorení zmluvy so spoločnosťou Vel Security zákon. Skonštatoval to Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO), ktorý v súčasnosti rozhoduje o pokute. TASR to potvrdila hovorkyňa ÚVO Janka Zvončeková.

ÚVO odhalil netransparentné verejné obstarávanie, zapletený je v tom aj Bonul Branislav BIbel/SITA

na netransparentnosť zmluvy za 8,5 milióna eur v minulosti upozornila ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí), podľa ktorej mal Vel Security väzbu na Bonul. Rozhodnutie potvrdila aj Rada ÚVO v odvolacom konaní.

„V tomto prípade rada potvrdila závery kontrolórov úradu, ktorí preukázali porušenie princípu transparentnosti vo verejnom obstarávaní. Podstatou bolo, že tak, ako boli dokumenty, vzťahujúce sa aj na integračný bezpečnostný systém C4, požadované v tejto súťaži, boli v rozpore so zákonom o verejnom obstarávaní.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite