Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Naď odvolal kvôli zlyhaniam riaditeľa ružomberskej vojenskej nemocnice

.redakcia .slovensko

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) odvolal vo štvrtok s okamžitou platnosťou súčasného riaditeľa Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku Petra Vaněka.

Naď odvolal kvôli zlyhaniam riaditeľa ružomberskej vojenskej nemocnice Jana Birošová/SITA

dôvodom Vaněkovho odvolania je ekonomický i personálny rozklad nemocnice, masívne zlyhanie manažmentu, porušovanie zákona i nehospodárne nakladanie s financiami. Kontrola v nemocnici zistila 58 nedostatkov, pričom mnohé majú podľa Naďa trestnoprávny charakter. 

Minister avizoval, že už bolo podané aj trestné oznámenie. Za nového riaditeľa nemocnice určil minister brigádneho generála Vladimíra Lengvarského.

Internou kontrolou sa podľa Naďa zistilo, že vedenie ružomberskej vojenskej nemocnice hrubo pochybilo v množstve prípadov. „Celkovo sa vďaka kontrole zo strany inšpekcie ministra obrany prišlo až na 58 konkrétnych pochybení. Podali sme tiež trestné oznámenie, ktoré prešetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA) a je postupne dopĺňané o ďalšie zistenia,“ vyhlásil na štvrtkovej tlačovej konferencii.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite