Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Charita vyzýva na darovanie školských pomôcok, zbierka pomôže chudobnejším deťom

.redakcia .slovensko

Než žiaci zasadnú do školských lavíc, riešia spoločne s rodičmi dilemu ohľadom nových tašiek a pomôcok, ktoré ich po ďalšie mesiace budú sprevádzať na vyučovaní. Každá hodina pri písanke je o niečo krajšia, ak k nej máte perá hýriace farbami, každá matematika o niečo ľahšia s gumou či pravítkom po ruke.

Charita vyzýva na darovanie školských pomôcok, zbierka pomôže chudobnejším deťom archív SKCH Do zbierky pre spolužiakov v núdzi prispela aj malá školáčka.

aj tieto malé radosti vedia uľahčiť nástup do školy a začiatok školského roka. Aby sa nezabudlo na žiadne dieťa, usporadúva Slovenská katolícka charita i tento rok už 11. ročník Zbierky školských pomôcok.

Charita vďaka štedrosti darcov vyzbiera každým rokom viac a viac pomôcok. Tie potom tešia deti zo sociálne slabších rodín, detských domovov a krízových centier. Samotná Charita ich má v správe niekoľko. Okrem toho pracuje aj s databázou rodičov v núdzi, ktorým vie začiatok školského roka spraviť podobné vrásky ako Vianoce. Očakávania detí sú veľké, najmä keď vidia do peračníkov a na lavice svojich spolužiakov. 

malí darcovia veľkí srdcom

Nielen rodičia, ale aj mladí žiaci rozumejú tomu, že niektoré deti žijú v nedostatku, a vedia sa s nimi podeliť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite