Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ak sa zistenia voči sudcovi Trubanovi potvrdia, navrhnú jeho disciplinárne stíhanie

.redakcia .slovensko

Ak sa potvrdia zistenia v prípade šetrenia možnej zaujatosti sudcu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Michala Trubana pri rozhodovaní o väzbe pre nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra, predseda ŠTS Ján Hrubala aj predseda Súdnej rady SR Ján Mazák podajú návrh na jeho disciplinárne stíhanie.

Ak sa zistenia voči sudcovi Trubanovi potvrdia, navrhnú jeho disciplinárne stíhanie Branislav Bibel/SITA Sudca Špecializovaného trestného súdu Michal Truban bol jedným z troch kandidátov na post predsedu Špecializovaného trestného súdu. Najviac bodov vo výberovom konaní získal Ján Hrubala.

informoval o tom Mazák po stredajšom stretnutí s Hrubalom na pôde Súdnej rady SR.

„Po informáciách od predsedu ŠTS Jána Hrubalu musím konštatovať, že jeho zistenia kompletizujú celý obraz. Nemáme ho ešte úplne vytvorený, pretože sa otvorili dve alebo tri závažné otázky, ktorých zodpovedanie je v rukách iných orgánov verejnej moci,“ priblížil Mazák. Podľa Hrubalu sa vec skúma do hĺbky. Zopakoval, že šetrenia môžu trvať aj ďalšie týždne.

Predseda Súdnej rady SR upozornil, že rozhodnutie v prípade Trubana bude závažným precedensom pri podobných citlivých kauzách.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite