Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

MInisterstvo kultúry chce zmenu v kvótach pre slovenskú hudbu

.redakcia .slovensko

Výpočet týkajúci sa kvót pre slovenské hudobné diela vo vysielaní rádií sa zmení, podiel sa má po novom rátať z času vysielania medzi 6.00 h a 24.00 h.

MInisterstvo kultúry chce zmenu v kvótach pre slovenskú hudbu Štefan Laktiš/SITA Budova Slovenského rozhlasu počas festivalu Biela noc v roku 2017.

vyplýva to z návrhu novely zákona o vysielaní a retransmisii a zmene ďalších zákonov, ktorý Ministerstvo kultúry (MK) SR predložilo do medzirezortného pripomienkového konania. Ďalšie zmeny majú zjednodušiť vysielanie reklamy a sponzoringu, rovnako sa má upraviť licenčné konanie.

„Cieľom navrhovanej právnej úpravy je deregulácia právneho prostredia rozhlasového vysielania, ktorá umožní transformáciu a konsolidáciu trhu, a teda umožní rádiám mať viacero programových služieb a lepšie využívanie frekvenčného spektra,“ osvetlilo návrh zmien ministerstvo.

V prípade kvót pre slovenské hudobné diela sa zmena týka výpočtu podielu zákonom stanoveného percenta vo vysielaní (25 percent pre súkromné rádiá, 35 percent pre rádiá RTVS). Navrhuje sa, aby sa uvedený percentuálny podiel nepočítal z celkového času vyhradeného vysielaniu hudobných diel za kalendárny mesiac, ale z času, v rámci ktorého sa zarátavajú slovenské skladby do stanoveného podielu, teda v čase medzi 6.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite