Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko chce prešetriť smrť Slováka Chovanca, ktorý zomrel po zásahu belgickej polície

.redakcia .slovensko

Slovenská republika prostredníctvom svojho oficiálneho zastúpenia v Bruseli odovzdala belgickým orgánom verbálnu nótu, týkajúcu sa prípadu Slováka Jozefa Chovanca, ktorý vo februári 2018 zomrel na letisku v Charleroi v dôsledku brutálneho zásahu belgických policajtov.

Slovensko chce prešetriť smrť Slováka Chovanca, ktorý zomrel po zásahu belgickej polície Úrad vlády SR/SITA Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok.

minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) Ivan Korčok (nominant SaS) to uviedol na piatkovej tlačovej konferencii.

„vyzývame v nej zodpovedné belgické orgány, aby celú záležitosť bezodkladne, zodpovedne a dôrazne prešetrili,“ uviedol Korčok o obsahu nóty. Pripomenul, že s Belgickým kráľovstvom má SR nadštandardné vzťahy, zároveň je to krajina, v ktorej žije veľa Slovákov. „Aj z tohto dôvodu Slovensko, jeho vedenie i občiansku spoločnosť šokovali a znepokojili zábery, prezentované médiami,” priznal minister.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite