Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Liek na COVID-19 zatiaľ na Slovensku podali 13 pacientom

.redakcia .slovensko

Liek s účinnou látkou remedesivir na Slovensku podali zatiaľ 13 pacientom s ochorením COVID-19. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

Liek na COVID-19 zatiaľ na Slovensku podali 13 pacientom SITA/Úrad vlády SR Hlavný hygienik Ján Mikas a minister zdravotníctva SR Marek Krajčí.

liek je na Slovensku registrovaný, ale nie kategorizovaný. Na jeho podanie podľa Eliášovej nie je potrebná výnimka, indikuje ho ošetrujúci lekár. Podmienku podania lieku, teda prítomnosť ochorenia COVID-19, stanovila Európska lieková agentúra. Pacient si za podanie nedopláca.

„Aktuálne je na Slovensku dostatočné množstvo lieku s danou účinnou látkou. Množstvo, ale aj prípadný termín dodania ďalších liečiv, je v súčasnosti predmetom rokovaní s Európskou komisiou, ďalšie dodávky sú naplánované v priebehu septembra,“ doplnila Eliášová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite