Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Matovič reaguje na biznis jeho straníckych kolegov s právnymi službami

.redakcia .slovensko

Premiér upozornil na viacero zmlúv s vysokými hodinovými sadzbami, ktoré podľa neho mali uzatvárať ľudia prepojení so stranou Smer-SD.

Matovič reaguje na biznis jeho straníckych kolegov s právnymi službami SITA/Branislav Bibel

premiér Igor Matovič (OĽANO) navrhne na stredajšom (19. 8.) zasadnutí vládneho kabinetu uznesenie, ktorým zaviaže ministrov, aby do dvoch týždňov predložili Úradu vlády (ÚV) SR zmluvy na právne i poradenské služby. Má ísť o zmluvy za tento rok, ale aj roky 2018 a 2019. Následne má podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (Sme rodina) urobiť audit týchto zmlúv. Matovič o tom informoval na pondelkovej tlačovej konferencii.

Premiér tak reagoval na prípad zmluvy, kde sa malo podľa jeho slov za jednu hodinu právnych služieb účtovať 582 eur. Matovič ju označil za „zlodejskú zmluvu“, ktorú mal podpísať počas vlády Petra Pellegriniho (nezaradený) Andrej Holák za firmu MH manažment. Holák podľa Matoviča naďalej pôsobí v tejto firme, a teda má dôveru ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). „Bol by som veľmi rád keby Richard Sulík urobil s týmto pánom krátky proces,“ dodal Matovič.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite