Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo zverejnilo pandemický plán, má viacero fáz a semaforov

.redakcia .slovensko

Ministerstvo zdravotníctva zverejnilo v piatok nový pandemický plán, ktorý rieši postupy štátu počas pandémie. Určuje, ako má Slovensko postupovať nielen pri pandémii nového koronavírusu, ale aj pri iných respiračných ochoreniach.

Ministerstvo zverejnilo pandemický plán, má viacero fáz a semaforov SITA/Branislav Bibel Premiér Matovič v piatok zároveň informoval o vývoji Slovenskej ekonomiky.

plán konkretizuje opatrenia počas piatich fáz a prináša aj tzv. semafory pre potrebu zavádzania celoplošných opatrení, pre zariadenia sociálnych služieb, primárnej zdravotnej starostlivosti a nemocnice.

Fáza 0 podľa plánu nastáva po vyhlásení pandémie Svetovou zdravotníckou organizáciou. V prípade COVID-19 ju vyhlásila v marci tohto roku. Počas nej má Úrad verejného zdravotníctva SR navrhnúť vyhlásenie mimoriadnej situácie, ktorá je v SR tiež už od marca. Fáza 1, v ktorej sa Slovensko aktuálne nachádza, nastupuje pri zhoršovaní epidemiologickej situácie, pri náraste počtu infikovaných a hospitalizovaných osôb. Nastúpiť majú policajné kontroly na hranici v blízkosti ohniska nákazy na území susedného štátu.

Fáza 1 hovorí aj o uzatváraní lokalít s ohniskom nákazy, kde treba zabezpečiť núdzové zásobovanie, verejný poriadok a bezpečnosť, tiež ambulantnú starostlivosť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite