Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Od pondelka sa spustia letné školy, chcú vyrovnať rozdiely medzi žiakmi po pandémii

.redakcia .slovensko

Súčasťou aktivít letných škôl, ktoré sa začnú od pondelka 10. augusta, má byť aj podpora tvorivosti a iniciatívnosti, hodnotovej výchovy, matematickej, čitateľskej, informačnej a prírodovednej gramotnosti, ako aj analytického a kritického myslenia žiakov.

Od pondelka sa spustia letné školy, chcú vyrovnať rozdiely medzi žiakmi po pandémii Martin Havran/SITA Minister školstva Branislav Gröhling počas návštevy základnej školy Na Hôrke v Nitre.

ciele letných škôl uviedlo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v metodickom odporúčaní k organizácií a podmienkam letných škôl.

Letná škola nemá kopírovať klasickú výučbu, ale mala by prispieť k stimulácii výchovno-vzdelávacieho procesu. Vzdelávanie by malo mať formou zážitkového, hravého a tvorivého učenia sa, pričom organizované sú na báze dobrovoľnosti. 

Zámerom letných škôl je podľa rezortu školstva poskytnúť zmysluplné využitie času počas letných prázdnin s výchovno-vzdelávacími aktivitami, ktoré sú prispôsobené veku a potrebám žiakov. Ich cieľom je vyrovnať rozdiely vo vedomostiach a zručnostiach žiakov, ktoré vznikli alebo sa prehĺbili v dôsledku prerušeného vyučovania v školách, ako aj poskytnúť možnosť adaptácie žiakov na začatie školského roka 2020/2021 po stránke vzdelávacej, socializačnej a výchovnej.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite