Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nekúpite diplomovku? Ako funguje biznis so vzdelaním

.filip Vačko .slovensko .spoločnosť

Top politici, ktorí nenapísali diplomovku v súlade s pravidlami, sú len špičkou ľadovca. Na Slovensku funguje biznis s diplomovými prácami, ktoré si každoročne kupujú možno tisícky študentov. A to spôsobom, ktorý je prakticky nemožné odhaliť.

Nekúpite diplomovku? Ako funguje biznis so vzdelaním EVERETT225/DPPHOTO/PROFIMEDIA Podvádzanie študentov na vysokých školách nie je ničím novým. O kupo- vaní diplomoviek, „vyba- vených“ skúškach a štú- diu pomocou ťahákov sa hovorí už desaťročia.

na slovenskom trhu pôsobí približne dvadsať firiem, ktoré sa špecializujú na vypracúvanie diplomových prác, ale aj iných typov vysokoškolských prác. Od jednoduchých referátov až po rigorózne práce. Okrem toho môžete nájsť desiatky „akademikov na voľnej nohe“ na inzertných portáloch ako napríklad Bazos.sk. Spíšu, čo im zadáte. Ale oficiálne o tom nehovoria. 

 Tieto firmy navonok ponúkajú len „podklady“ k diplomovým prácam. Všetko však nasvedčuje tomu, že „podklady“ sú v skutočnosti plnohodnotnými diplomovými prácami, ktoré študenti reálne odovzdávajú. Vypátrať informácie o fungovaní týchto firiem nie je najjednoduchšie. Mnohé z nich sídlia v zahraničí, napríklad vo Veľkej Británii. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite