Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lipšic: V kauze vraždy Kuciaka sú splnené podmienky na doživotný trest

.redakcia .slovensko

V kauze vraždy Jána Kuciaka sú splnené podmienky na doživotný trest. Myslí si to splnomocnenec poškodených Daniel Lipšic, ktorý prednášal na Špecializovanom trestnom súde svoju záverečnú reč. V jej závere uviedol, že dúfa v spravodlivý trest, samotnú výšku v trestnom konaní navrhuje iba prokurátor. Ten navrhol obžalovaným 25-ročné väzenie.

Lipšic: V kauze vraždy Kuciaka sú splnené podmienky na doživotný trest SITA/Alexandra Čunderlíková

vo svojej argumentácii sa Lipšic opieral o usvedčujúce výpovede Zoltána Andruskóa, sledovanie novinárov komandom Petra Tótha a motív. Aj keď spolupracujúci obvinení nemajú „čistú minulosť a krištáľovočistý charakter“, Lipšic pripomenul, že Andruskóove výpovede sedia s viacerými dôkazmi vrátane komunikácie Mariana Kočnera cez aplikáciu Threema. Má ísť o dôkazy, o ktorých existencii v čase výpovede nemohol vedieť Andruskó ani polícia.

Lipšic nepovažuje za náhodu, že sa sledovanie novinárov začalo v roku 2017. Upriamil pozornosť na vtedy aktuálnu kauzu Čistý deň, v ktorej sa angažoval aj Marian Kočner. „Môj dom aj moja rodina bola sledovaná už v prvej polovici júna 2017,“ doplnil Lipšic.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite