Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič bude vo štvrtok čeliť odvolávaniu prvýkrát od nástupu do funkcie

.redakcia .slovensko

Mimoriadna schôdza s návrhom na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády sa začne vo štvrtok (23. 7.) o 10.00 h.

Matovič bude vo štvrtok čeliť odvolávaniu prvýkrát od nástupu do funkcie SITA/Martin Medňanský Návrh na odvolávanie premiéra podpísalo 37 opozičných poslancov, potrebných bolo aspoň 30 podpisov.

premiér Igor Matovič (OĽaNO) bude po prvý raz od nástupu do funkcie čeliť odvolávaniu. Mimoriadna schôdza s návrhom na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády sa začne vo štvrtok (23. 7.) o 10.00 h. Zvolal ju predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina). Informoval o tom odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR. Návrh predložili opoziční poslanci Juraj Blanár (Smer-SD) a Richard Raši (nezaradený). Urobili tak po medializovaní podozrení, že Matovičova diplomová práca je plagiát, dôvodov na jeho odvolanie vidia viacero.

Argumenty na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády zhrnula opozícia do štyroch bodov: neplnenie sľubu predsedu vlády plniť si funkciu čestne, svedomite a v záujme občanov; neplnenie a odchyľovanie sa od programového vyhlásenia vlády, na základe ktorého bola vláde vyslovená dôvera parlamentnou väčšinou; nepripravenosť na manažovanie plnenia ústavných povinností vlády, najmä tých, ktoré sú zamerané na hospodársky, sociálny a všestranný rozvoj SR, a prekrývanie nedostatočnej osobnej výbavy predsedu vlády aktivitami v oblasti politického marketingu a na sociálnych sieťach; neexistencia ucelenej stratégie postupu transformácie spoločnosti a ekonomiky po kríze.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite