Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico kritizoval Matoviča: Obral Slovensko o milióny, na summite v Bruseli poriadne nerokoval

.redakcia .slovensko

Predseda opozičného Smeru-SD a expremiér Robert Fico skonštatoval, že súčasný premiér Igor Matovič (OĽaNO) obral Slovensko o milióny eur a znížil úroveň reprezentácie Slovenska v zahraničí. Uviedol to v súvislosti s výsledkami summitu v Bruseli. Podotkol, že premiér s ostatnými lídrami zrejme vôbec nerokoval a nedokázal vyjednať lepšie podmienky pre Slovensko, pričom to iné krajiny, ako Maďarsko a Česko, dokázali.

Fico kritizoval Matoviča: Obral Slovensko o milióny, na summite v Bruseli poriadne nerokoval SITA/Jana Birošová

Fico tvrdí, že Matovič nevie dobre po anglicky, a aj preto na summite poriadne nerokoval, aby pre krajinu získal viac. Obral tak podľa Fica Slovensko nie len o milióny eur pri obnove po pandémii, ale aj o ďalšie financie na transformáciu niektorých regiónov. Tvrdí, že sa mu ozvali niektorí lídri a pýtali sa „čo za šaša“ tam Slovensko poslalo. Šéf Smeru-SD kritizoval premiérove statusy na sociálnej sieti a komunikáciu. „Znížila sa úroveň zastúpenia SR na tak významnom summite ako bol tento,“ poznamenal s tým, že dojem, ktorý Matovič zanechal v Bruseli, je čistá katastrofa.

Prehra Slovenska podľa Fica spočíva napríklad v tom, že sa zmenil pomer rozdelenia fondu 750 miliárd určených na obnovu po pandémii. Vysvetlil, že pôvodne sa mal deliť na granty, ktoré sa jednoduchšie míňajú, v objeme 500 miliárd eur, pričom v súčasnosti je to 390.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite