Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rozhovor s prezidentkou Čaputovou na Pohode: Moc nás môže zvádzať a pokúšať

.štefan Hríb .slovensko .rozhovor

Prezidentka Zuzana Čaputová prišla na festival Pohoda in the Air a hovorila o zmenách, ktorými prechádza Slovensko. O tých ťažkých i o tých nádejných. Aj o tých, ktoré by sa mali diať a nedejú sa.

Rozhovor s prezidentkou Čaputovou na Pohode: Moc nás môže zvádzať a pokúšať BORIS NÉMETH Prezidentka Zuzana Čaputová na vlaňajšej Pohode.

v rozhovore s prezidentkou sa dočítate:

  • o zmenách, ktoré sa možno nestanú,
  • o reforme ministerky spravodlivosti,
  • o komunikácii medzi najvyššími ústavnými činiteľmi,
  • aj o tom, kde čerpá prezidentka nádej.

prečo ste prijali pozvanie?

Pretože Pohodu mám rada a toto miesto má svoju pamäť. Pamätáme si ho, aj keď tu nie sú ľudia. Pozvanie prijímam ako príležitosť porozmýšľať v debate o tom, čo sa mi v živote deje trochu inak a  sprostredkovane komunikovať s verejnosťou. Som tu teda aj kvôli ľuďom, tak ako aj svoju prácu robím kvôli ľuďom.

pred rokom som sa na Pohode pýtal, ako by ste povzbudili ľudí rok pred voľbami. Povedali ste vtedy dve veci – dávajme si pozor na svoje egá, kam nás chcú zaviesť, a majme nádej, že sa veci dajú zmeniť. Je to len na nás, či sa zmenia. Ako sa darilo vám v súboji so svojím egom?

To by vedeli objektívnejšie posúdiť ľudia okolo mňa než ja. Snažím sa byť na ego scitlivená, osobitne, keď o niečom rozhodujem. 

Keď som o niečom silno rozhodnutá a ide o oblasť, kde už mám expertízu z minulosti, tak si uvedomujem, aké je dôležité nepodľahnúť nadšeniu zo seba samej a z vlastného názoru, ale zámerne si chcem vypočuť všetky názory. 

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite