Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Národná rada neschválila zákon o potratoch od ĽSNS, s kotlebovcami hlasovali aj koaliční poslanci

.redakcia .slovensko

Vykonávanie umelých potratov sa obmedzovať nebude. Poslanci Národnej rady (NR) SR v stredu neschválili dva návrhy noviel zákona o umelom prerušení tehotenstva, ktoré predložili poslanci za ĽSNS.

Národná rada neschválila zákon o potratoch od ĽSNS, s kotlebovcami hlasovali aj koaliční poslanci Alexandra Čunderlíková/SITA Za návrh poslancov ĽSNS hlasovala aj Anna Záborská, ktorá sa do parlamentu dostala na kandidátke OĽaNO.

v prísnejšom návrhu chceli poslanci zrušiť možnosť vykonávať interrupcie na požiadanie a obmedziť ju len na tri špecifické prípady. V druhom, podľa poslancov miernejšom návrhu, chceli, aby sa potraty mohli vykonávať len do ôsmich týždňov tehotenstva.

Hoci ani jeden z návrhov z dielne ĽSNS v parlamente neprešiel, hlasovanie vyvolalo veľké kontroverzie. Za jeden z návrhov hlasovalo 17 koaličných poslancov, z toho 16 ich bolo z poslaneckého klubu OĽaNO. Podľa predsedníčky poslaneckého klubu SaS Anny Zemanovej tým porušli koaličnú dohodu. Predseda klubu OĽaNO Michal Šipoš pre TASR uviedol, že o tom v klube diskutovali. Dospeli podľa jeho slov k záveru, že individuálne hlasovanie niektorých nebude porušením koaličnej dohody. Spolu s kotlebovacami hlasoval aj poslanec Sme rodina Jozef Lukáč.

„Konanie 16 koaličných kolegov z OĽaNO, ktorí hlasovali s kotlebovcami o ich návrhu k interrupciám, osobne považujem za hrubé porušenie koaličnej zmluvy, ktorú sami podpísali,“ napísala Zemanová s tým, že bude iniciovať, aby k tomu koaličná rada zaujala zásadné stanovisko.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite