Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štát od Kmotríka neodkúpi Národný futbalový štadión. Zmluvy uzavreté za Fica sú neplatné

.redakcia .slovensko

Štát neodkúpi od podnikateľa Ivana Kmotríka staršieho Národný futbalový štadión (NFŠ). Informoval o tom podpredseda vlády pre legislatívu Štefan Holý (Sme rodina).

Štát od Kmotríka neodkúpi Národný futbalový štadión. Zmluvy uzavreté za Fica sú neplatné Monika Zaťková/SITA 1. september 2016, Bratislava: Zľava J. Bacmaňák (STRABAG), prezident Slovana Bratislava I. Kmotrík, prezident Slovenského futbalového zväzu J. Kováčik, premiér SR R. Fico, primátor Bratislavy I. Nesrovnal a starosta MČ Bratislava - Nové Mesto R. Kusý.

na stredajšom rokovaní vláda odobrila návrh, ktorý predložil Štefan Holý. Ten poukázal na to, že zmluvy z roku 2013 a 2016 sú neplatné. Kabinetu odporučil podať trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov. 

Od spoločnosti NFŠ bude štát požadovať vrátenie sumy 27 miliónov eur, ktoré dostala ako dotáciu na stavbu štadióna na základe neplatnej zmluvy. Na celý projekt vyčlenili bývalé vlády 91 miliónov eur, ktoré podľa Holého táto spoločnosť od vlády nedostane.

„Zmluva o poskytnutí dotácie z 21. 11. 2013 je podľa nášho právneho názoru absolútne neplatná od počiatku a teda nevyvoláva žiadne právne následky.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite