Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci navrhujú prísnejšie tresty za týranie zvierat

.redakcia .slovensko

Týranie zvierat a zanedbanie starostlivosti o zviera by sa mohli trestať prísnejšie. Poslanci Národnej rady (NR) SR posunuli do druhého čítania novelu trestného zákona, ktorou by sa mohla sprísniť trestná sadzba z dvoch rokov na šesť mesiacov až tri roky.

Poslanci navrhujú prísnejšie tresty za týranie zvierat Rodrigo Abd/AP/SITA Ilustračná fotografia.

tieto skutky by po novom mohli byť zaradené do kategórie trestných činov proti životnému prostrediu. Koaliční poslanci navrhujú aj novú skutkovú podstatu trestného činu organizovania zápasov zvierat.

„Cieľom návrhu zákona je zmena systematického zaradenia trestných činov týrania zvierat a zanedbania starostlivosti o zviera, a to ich presunom medzi trestné činy proti životnému prostrediu, kam po správnosti vecne patria. Touto zmenou sa zároveň dosiahne stav, keď skrátené vyšetrovanie o týchto trestných činoch budú vždy vykonávať vyšetrovatelia (konkrétne vyšetrovatelia odboru environmentálnej kriminality Policajného zboru),“ vysvetlili predkladatelia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite