Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Príspevky pre tehotné ženy aj vyplatenie 13. dôchodkov. Vláda predstavila balík opatrení za pol miliardy eur

.ivana Šalgová .slovensko

Vláda pomôže tehotným ženám, rozšíri dopravu zadarmo, zvýši daňový bonus, dôchodcom zruší doplatky na lieky a ešte v tomto roku vyplatí 13. dôchodky. Na veľké sociálne opatrenia minie približne 500 miliónov eur, získať ich chce šetrením na jednotlivých rezortoch.

Príspevky pre tehotné ženy aj vyplatenie 13. dôchodkov. Vláda predstavila balík opatrení za pol miliardy eur ľudovít Vaniher/SITA 15. júl 2020 Bratislava: Predstavitelia vládnej koalície na tlačovej besede hovorilli o 500 miliónovom balíku sociálnych opatrení.

predstavitelia vládnej koalície predstavili balík piatich opatrení, ktorými chcú pomôcť rodinám, študentom, dôchodcom a zdravotne ťažko postihnutým. Opatrenia vychádzajú z predvolebných sľubov koaličných strán a hnutí. „Svoje sľuby chceme plniť nie mesiac pred voľbami, ale plníme ich už štyri mesiace po voľbách,“ povedala pri predstavovaní balíčka ministerka pre investície a regionálny rozvoj Veronika Remišová (Za ľudí).

predvolebná anketa v praxi

Prvé dve opatrenia, ktoré vláda schválila, vychádzajú z predvolebnej ankety hnutia OĽaNO. Hlasovanie o jedenástich opatreniach tak neostáva iba v skupine predvolebných hitparád. Naopak, pomaly sa pretavuje do praxe. 

Ako svoju srdcovku predstavil premiér Igor Matovič (OĽaNO) opatrenie na pomoc tehotným matkám. Od štvrtého mesiaca tehotenstva bude každá pracujúca žena, ktorá má nárok na materskú dávku alebo študentka nad 18 rokov, dostávať podporu vo výške 200 eur mesačne až do doby, kým nezačne poberať materské.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite