Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akademický senát univerzity neodvolal dekana FIIT STU Kotuliaka

.redakcia .slovensko

Senát neodvolal dekana FIIT Ivana Kotuliaka ani na návrh rektora Slovenskej technickej univerzity v Bratislave Miroslava Fikara.

Akademický senát univerzity neodvolal dekana FIIT STU Kotuliaka SITA/Branislav Bibel Dekan FIIT zostáva vo funkcii.

akademický senát Slovenskej technickej univerzity v Bratislave (AS STU) neodvolal dekana Fakulty informatiky a informačných technológií (FIIT) STU Ivana Kotuliaka. Na dnešnom zasadnutí senátu hlasovalo za návrh rektora STU Miroslava Fikara odvolať dekana 18 členov, proti 13 členov a traja sa zdržali. Na odvolanie Kotuliaka bolo potrebných 23 hlasov.

„Mám za preukázané, že dekan Kotuliak poškodil a naďalej vážne poškodzuje záujmy fakulty, ako aj univerzity,“ povedal pri predkladaní svojho návrhu rektor STU Fikar. Manažérske pôsobenie Kotuliaka na pozícii dekana považuje za účelové a na akademickej pôde neobhájiteľné. Fikar tiež povedal, že návrh na odvolenie dekana na návrh rektora je v akademickom svete niečo „mimoriadne nevídané a bezprecedentné“. Veril, že situáciu si dokáže FIIT vysporiadať sama, a preto až doteraz nezasahoval a bol zdržanlivý. V súčasnosti je však presvedčený, že pokiaľ sa má fakulta zachrániť, neexistuje iná možnosť, ako je odvolanie dekana.

Tiež zdôraznil, že pokiaľ by odišli všetci zamestnanci, ktorí to avizovali, svojich školiteľov bakalárskych či diplomových prác by stratili desiatky študentov a nie je možné ich v tak krátkom čase nahradiť. Odchod z fakulty na protest proti súčasnému vedeniu FIIT oznámili desiatky vysokoškolských zamestnancov. Mala by ich nasledovať aj viac ako stovka študentov.

rozklad fakulty sa nekoná, povedal Kotuliak

V rozprave vystúpilo aj viacero študentov, doktorandov či zamestnancov. „Z nášho systému Askalot (komunitný systém, pozn. SITA) sa stal poradný orgán toho, ako prestúpiť do Brna”, povedala jedna z doktorandiek s tým, že odvolanie dekana je podľa nej poslednou príležitosťou, ako situáciu na fakulte zvrátiť.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite