Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláda o korone: Pokuta až do 5000 eur a telefónne čísla navrátilcov z „červených" krajín má dostať štát

.redakcia .slovensko

Za nedodržanie nariadenej izolácie či karanténnych opatrení po príchode z krajiny, ktorá nie je označená ako bezpečná, má hroziť pokuta až 5 000 eur.

Vláda o korone: Pokuta až do 5000 eur a telefónne čísla navrátilcov z „červených" krajín má dostať štát SITA/Úrad vlády SR

úrad verejného zdravotníctva SR má za účelom eliminácie šírenia nového koronavírusu dostávať telefónne čísla majiteľov mobilných telefónov, ktorí prichádzajú na Slovensko z epidemiologicky menej bezpečných krajín. 

Operátori majú pre tento účel dostať právo na nevyhnutný čas spracúvať lokalizačné údaje užívateľov aj bez ich súhlasu. Predpokladá to navrhovaná novela zákona o elektronických komunikáciách upravujúca aj ďalšie právne normy, o ktorej v pondelok rokuje vládny kabinet. Novelou sa má tiež stanoviť nový priestupok nedodržania nariadenej izolácie či karanténnych opatrení pri príchode z krajiny, ktorá nie je označená ako bezpečná. Pokuta za tento priestupok sa navrhuje až vo výške 5 000 eur.

Návrh novely jeho predkladateľ, minister dopravy, odôvodňuje hlavným rizikom šírenia nákazy nového koronavírusu, ktorým je okrem komunitného šírenia import ochorenia zo zahraničia.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite