Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico má výboru vysvetliť využívanie kaštieľa vo Vinosadoch, hrozí mu pokuta

.redakcia .slovensko

Predseda Smeru-SD a poslanec NR SR Robert Fico má parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií doručiť stanovisko s vysvetlením, ako prebehla odplata za využívanie kaštieľa vo Vinosadoch.

Fico má výboru vysvetliť využívanie kaštieľa vo Vinosadoch, hrozí mu pokuta SITA/Branislav Bibel Robert Fico má prebývať v luxusnom kaštieli, ktorý vlastnia ľudia z pozadia oligarchov.

členovia výboru tiež v stredu rozhodli o tom, že stanovisko má poskytnúť aj subjekt, ktorý Ficovi služby poskytoval. Šéf Smeru-SD má stanovisko doručiť do desiatich dní. Podľa predsedu výboru Richarda Rašiho hrozí Ficovi sankcia vo výške dvanástich platov, pričom neexistuje možnosť zníženia sankcie.

Podnet týkajúci sa využívania kaštieľa Ficom podala Nadácia Zastavme korupciu. Domnieva sa, že pobyt mohol byť neoprávneným darom. Fico má podľa Rašiho predložiť všetky argumenty a dôkazy, aby podanie nadácie vyvrátil.

Šéf Smeru-SD mal podľa svojich slov využívať rehabilitačnú časť objektu vo Vinosadoch, ktorú mu ponúkli známi.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite