Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aktivisti odovzdali mestu novú petíciu za zákaz hazardu

.redakcia .slovensko

Aktivisti z iniciatívy Zastavme hazard odovzdali v stredu mestu Bratislava novú petíciu za zákaz hazardu v hlavnom meste s viac ako 104 000 podpismi Bratislavčanov.

Aktivisti odovzdali mestu novú petíciu za zákaz hazardu AP Photo/John Locher

veria, že vedenie hlavného mesta pristúpi k vybaveniu petície zodpovedne a dodrží všetky zákonné lehoty a postupy, aby ju nikto nemohol napadnúť na súde.

„Veríme, že všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o zákaze hazardu v Bratislave sa podobne rýchlo ako v Nitre stane skutočnosťou,“ povedal Michal Makovník z iniciatívy. Podpisy pod petíciu aktivisti zbierali najmä 29. februára, počas volieb do Národnej rady SR. Ľudí oslovovali pred budovami s volebnými miestnosťami. V stredu spresnili, že v deň volieb sa podpísalo viac ako 104 390 Bratislavčanov.

Pod petíciu bolo potrebné podľa aktivistov vyzbierať minimálne 57 000 podpisov, teda najmenej od 15 percent dospelých obyvateľov Bratislavy. Iniciatíva považuje vyzbieranie toľkých podpisov za úspech a potvrdenie, že Bratislavčania nechcú hazard vo svojom meste. Veria, že úplný zákaz kasín a herní v Bratislave nadobudne právoplatnosť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite