Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kollár svoje odvolávanie pre plagiát ustál. SaS a Za ľudí proti nemu nehlasovali

.ivana Šalgová .slovensko

Boris Kollár ostáva predsedom parlamentu. Poslanci ho v utorkovom tajnom hlasovaní neodvolali, výsledky oznámili v pléne po sčítaní hlasov. Na hlasovaní sa zúčastnilo 76 poslancov, za jeho odvolanie bolo iba päť z nich.

Kollár svoje odvolávanie pre plagiát ustál. SaS a Za ľudí proti nemu nehlasovali Branislav Bibel/SITA

poslanci Národnej rady SR hlasovali o odvolaní predsedu hnutia Sme rodina Borisa Kollára z postu predsedu parlamentu pre kauzu jeho diplomovej práce. Hlasovanie bolo tajné. 

Na odvolanie predsedu parlamentu bola potrebná nadpolovičná väčšina všetkých poslancov, teda aspoň 76 hlasov. Zo sály počas hlasovania odišli viacerí poslanci za SaS a Za ľudí.

diplomovka vs. koalícia

Hlasovaniu o vyslovení dôvery predchádzala rozprava v pléne Národnej rady, ktorú otvoril svojím vystúpením odídenec zo Smeru Richard Raši. Poslancom aktuálnej koalície čítal ich vlastné vyhlásenia, ktoré na prelome rokov 2018 - 2019 adresovali vtedajšiemu predsedovi NR SR Andrejovi Dankovi.

K hlasovaniu o vyslovení dôvery sa vyjadril aj podpredseda parlamentu za koaličnú stranu Za ľudí Juraj Šeliga. „Nerozumiem, prečo vy sám podávate návrh na odvolanie z funkcie predsedu parlamentu. Tým pádom vy sám hovoríte, že s tou prácou je problém. Netvárme sa, že s tou prácou problém nie je,“ skonštatoval Šeliga. Kollár mal podľa neho na rovinu povedať, že nechce odstupovať z funkcie. Deklaroval, že strana Za ľudí nechce pád vlády a nechce, aby stáli pred dilemou medzi zotrvaním hnutia Sme rodina vo vláde a diplomovou prácou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite