Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič chce odpolitizovať štátnu správu, kandidátov na šéfov okresných úradov vyberali jeho poslanci

.redakcia .slovensko

Predseda vlády Igor Matovič chce vymeniť všetkých prednostov okresných úradov na Slovensku. Spolu až 72 prednostov majú nahradiť noví ľudia. Vyberali ich členovia poslaneckého klubu OĽaNO, ako sami tvrdia, podľa najlepšieho vedomia a svedomia.

Matovič chce odpolitizovať štátnu správu, kandidátov na šéfov okresných úradov vyberali jeho poslanci Úrad vlády SR/SITA

premiér hovorí o odpolitizovaní štátnej správy, jedným z nástrojov by mala byť aj výmena prednostov okresných úradov. Matovičovi vadí, že doteraz sa mohli na vyššie pozície na okresných úradoch dostávať iba ľudia blízki vládnucim stranám bez ohľadu na ich odbornosť a chce to zmeniť.

„Stále to bolo iba o tom, že tí, ktorí mali pod patronátom okresný úrad, menili krížom-krážom obsadenie po každých voľbách,“ kritizoval premiér systém, v ktorom si politické strany dosadzovali na okresné úrady svojich ľudí.

Nových nominantov na prednostov okresných úradov vyberali členovia poslaneckého klubu OĽaNO. „Na tri mesiace sme sa vybrali do regiónov, oslovili sme občianskych aktivistov a ľudí z rôznych združení a povedali sme si, že po každom regióne budeme chodiť a vyberať kandidátov,“ povedal predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite