Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šeliga pochybuje o nezaujatosti sudcu Trubana, ktorý rozhodoval o Bödörovej väzbe

.redakcia .slovensko

Nezávislosť sudcu Špecializovaného trestného súdu Michala Trubana, ktorý rozhodoval o väzbe Norberta Bödöra v kauze Dobytkár, je otázna. Skonštatoval to podpredseda Národnej rady SR Juraj Šeliga na pondelkovej tlačovej konferencii.

Šeliga pochybuje o nezaujatosti sudcu Trubana, ktorý rozhodoval o Bödörovej väzbe Branislav Bibel/SITA 6. júl 2020 Bratislava: Podpredseda parlamentu za stranu Za ľudí Juraj Šeliga počas tlačovej besedy v budove Národnej rady SR o kauze Dobytkár a prepustení Norberta Bödöra z väzby.

podpredseda NR SR za stranu Za ľudí sa tiež pýta, prečo prokurátor nepodal námietku zaujatosti voči sudcovi. Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Šeliga zaslal list, v ktorom upozorňuje na zmluvu dcéry sudcu s Poľnohospodárskou platobnou agentúrou (PPA).

Šeliga zdôraznil, že v zmysle judikatúry sa má sudca javiť ako nezaujatý a má byť nezaujatý. V súvislosti s osobou Trubana poukázal na zmluvu o poskytnutí nenávratného príspevku, ktorú podpísala jeho dcéra s PPA ako konateľka firmy sídliacej v dome Trubana, pričom prevádzkuje penzión, ktorý vlastní Truban. „A na druhej strane podpisoval za PPA túto zmluvu pán, ktorý je dnes vo väzbe, obvinený v kauze Dobytkár. Preto sa pýtam, či naozaj môže verejnosť vnímať pána Trubana ako nezávislého,“ podotkol.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite