Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ryanair po takmer štyroch mesiacoch obnovuje pravidelné linky z Bratislavy

.sita .slovensko

Nízkonákladová letecká spoločnosť vypravila prvé lety v sobotu ráno do bulharského Burgasu a cyperského Pafosu, v pondelok plánuje aj let do gréckeho Solúna.

Ryanair po takmer štyroch mesiacoch obnovuje pravidelné linky z Bratislavy AP Photo/Martin Meissner, File

írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair po takmer štyroch mesiacoch od zastavenia letov postupne obnovuje pravidelné linky z Bratislavy. Prvé dva lety vypravila v sobotu ráno do bulharského Burgasu pri Čiernom mori a do cyperského letoviska Pafos na pobreží Stredozemného mora. V pondelok plánuje uskutočniť aj let do severogréckeho Solúna. Najväčší letecký dopravca na bratislavskom letisku začal opäť prevádzku ako druhý v poradí. Maďarská nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air obnovila lety zo slovenskej metropoly ešte 15. júna zatiaľ na linke do bulharskej Sofie.

Generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Jozef Pojedinec privítal, že Ryanair po nútenom uzemnení flotily pre koronavírus môže opäť lietať z ich letiska. „Dopravca zredukoval v rámci celej európskej siete svojich liniek počet letov na toto leto na približne 40 percent. Z Bratislavy bolo vlani v ponuke 26 pravidelných letov Ryanairu, tento rok v lete plánuje obnoviť len dvanásť liniek.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite