Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kotlebovci chcú znížiť počet poslancov parlamentu na sto

.sITA .slovensko

Na najbližšie rokovanie pléna, ktoré sa začína v utorok 7. júla, opäť predkladá ĽSNS novelu ústavného zákona na zníženie počtu poslancov NR SR. Na schválenie je potrebné získať hlasy minimálne 90 členov zákonodarného orgánu.

Kotlebovci chcú znížiť počet poslancov parlamentu na sto SITA/Branislav Bibel

 politológ označil zákon za populistický.

Opozičná parlamentná strana Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko navrhuje znížiť počet poslancov Národnej rady SR zo 150 na 100. Na najbližšie rokovanie pléna, ktoré sa začína v utorok 7. júla, v tejto súvislosti opäť predkladajú novelu ústavného zákona. Na zmenu Ústavy SR je pritom potrebné získať hlasy minimálne 90 členov zákonodarného orgánu. Politológ z Fakulty aplikovaných jazykov Ekonomickej univerzity v Bratislave Radoslav Štefančík to označil za populistický ťah, ktorým si kotlebovci môžu získať dôveru voličov „v čase, keď mnohí občania nedôverujú politikom".

„Cieľom legislatívneho návrhu je znížiť počet poslancov NR SR na 100, a tým zefektívniť prácu parlamentu ako ústavodarného a zákonodarného orgánu štátu a súčasne znížiť zaťaženie štátneho rozpočtu,“ píše v návrhu ĽSNS.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite