Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nový koronavírus nepreveril slovenské zdravotníctvo, tvrdí analytik

.redakcia .slovensko

Pandémia nového koronavírusu nepreverila, či prijaté opatrenia boli dostatočné a správne nastavené. Ani to, či by si kapacita a procesy slovenského zdravotníctva poradili s jeho výraznejším šírením.

Nový koronavírus nepreveril slovenské zdravotníctvo, tvrdí analytik AP Photo/Richard Vogel

hovorí v hodnotení prvých 100 dní ministra zdravotníctva Mareka Krajčího analytik Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy Dušan Zachar. Rezort zdravotníctva však podľa jeho slov urobil, čo sa dalo.

Zdôraznil, že za mesiac nie je možné dohnať 15 rokov reformnej nečinnosti v slovenskom zdravotníctve. „Pri preberaní vlády nebolo Slovensko pripravené zvládnuť krízovú situáciu v zdravotníctve. Ani z materiálneho, ani z procesného hľadiska. Preto bolo nevyhnutné použiť všetky sily v rezorte na to, aby sme sa na šírenie nového koronavírusu pripravili v krátkosti času čo možno najlepšie," uviedol s tým, že opatrenia prijaté v nemocniciach považuje za logické a správne. Rýchlosťou prijatia širokospektrálnych protiepidemických opatrení aj mimo rezortu zdravotníctva podľa neho Slovensko získalo čas na prípravu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite