Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O väzbe pre Viliama Mišenku zrejme rozhodne súd vo Viedni počas víkendu

.redakcia .slovensko

Viliam Mišenka sa nachádza v cele policajného zaistenia viedenského justičného paláca a o jeho umiestnení do vyšetrovacej väzby bude s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodovať Krajinský súd vo Viedni počas víkendu. Pre TASR to uviedla viceprezidentka Krajinského súdu Christina Salzbornová.

O väzbe pre Viliama Mišenku zrejme rozhodne súd vo Viedni počas víkendu Facebook/Polícia Slovenskej republiky

podľa slov Salzbornovej je zatiaľ otázne, či zadržaný spadá pod zjednodušené vydávajúce konanie a podľa toho je potom aj postup rozdielny.

Mišenku zadržali vo štvrtok (2. 7.) popoludní na ulici v meste Baden pri Viedni na základe európskeho zatýkacieho rozkazu. Nekládol pritom žiaden odpor, povedal pre TASR hovorca Spolkového kriminálneho úradu (BKA) Vincenz Kriegs. Pôvodne informácie boli, že sa už nachádza vo väzbe. 

Podľa jeho slov mali rakúske orgány aj vďaka úzkej spolupráci so slovenskými orgánmi informácie, že Mišenka sa zdržiava buď v Badene, alebo vo Viedni.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite