Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS vyzýva Kollára na vzdanie sa funkcie šéfa parlamentu, ten hrozí odchodom z koalície

.redakcia .slovensko

Poslanci SaS vyzvali Kollára, aby pre kauzu s diplomovou prácou skončil na poste šéfa parlamentu. Kollár sa vyjadril, že radšej odídu z koalície, ako by mal odstúpiť zo spomínaného postu.

SaS vyzýva Kollára na vzdanie sa funkcie šéfa parlamentu, ten hrozí odchodom z koalície SITA/Kancelária NR SR Predseda parlamentu napísal záverečnú prácu podvodne. Podľa neho bolo všetko v súlade so zákonom.

šéf parlamentu Boris Kollár pripustil, že pre kauzu jeho diplomovej práce by mohlo hnutie Sme rodina, ktorého je predsedom, odísť aj z vládnej koalície. Ak by musel odísť z postu predsedu parlamentu, zrejme by podľa svojich slov nemalo hnutie inú možnosť ako odchod z koalície. Zdôraznil, že nemieni nikoho vydierať.

Kollár pred rokovaním povedal, že bude odpovedať na otázky. „Už nemám nič iné povedať, len to, čo som povedal,“ zdôraznil. Neuviedol, akú zodpovednosť by vyvodil, ak by neodišiel z postu predsedu parlamentu. Potvrdil, že je v hre aj odchod z koalície. „Ja nemám inú možnosť, len odísť z vlády, ja nemôžem odísť len z postu predsedu parlamentu. Ja nikoho nevydieram, všetko je v poriadku, idem sa porozprávať s kolegami,“ doplnil.

Poslanecký klub SaS Borisa Kollára vyzval, aby odstúpil z pozície predsedu Národnej rady SR.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite