Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spätné preverovanie záverečných prác by bolo protiústavné, tvrdí Šeliga

.redakcia .slovensko

Juraj Šeliga vyhlásil, že takéto preverovanie prác by bolo retroaktívne, protiústavné a „diplomovka pána Kollára by stále zostala opísanou diplomovkou“.

Spätné preverovanie záverečných prác by bolo protiústavné, tvrdí Šeliga SITA/Branislav Bibel Juraj Šeliga nepovažuje zákon za správny.

zákon, ktorý by umožnil spätné plošné testovanie záverečných prác, nepovažuje podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) za správny a nemyslí si, že sa dá taký zákon napísať. 

Reaguje tak na návrh hnutia OĽaNO, aby minister školstva Branislav Gröhling (SaS) a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) pripravili zákon, ktorý by to umožňoval. Šeliga tvrdí, že takéto preverovanie prác by bolo retroaktívne, protiústavné a „diplomovka pána Kollára by stále zostala opísanou diplomovkou“.      

„Takýto zákon by bol retroaktívny, to znamená, že by spätne zavádzal podmienku kontroly pre všetkých, ktorí už majú tituly. A kvôli diplomovke pána Kollára kontrolovať všetky práce, to je naozaj absurdné,“ napísal podpredseda parlamentu na sociálnej sieti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite