Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lučanský končí na poste policajného prezidenta

.tamara Antolová .slovensko

Dôvodom Lučanského odchodu je podľa jeho slov nesúhlas so spoluprácou so súčasným vedením ministerstva vnútra a nedôvera na oboch stranách.

Lučanský končí na poste policajného prezidenta SITA/Úrad vlády SR Milan Lučanský bol na poste policajného prezidenta od júna 2018, keď vystriedal odchádzajúceho Tibora Gašpara.

prezident Policajného zboru Milan Lučanský odstupuje z funkcie. Informoval o tom v utorok na sociálnej sieti a svoje rozhodnutie následne zdôvodnil na tlačovej besede. Ministra vnútra Romana Mikulca požiadal o uvoľnenie zo služobného pomeru k 31. augustu. 

nedôvera na oboch stranách

Lučanský uviedol, že napriek silnej podpore svojho okolia nechce ďalej spolupracovať so súčasným vedením Ministerstva vnútra SR. Priznal, že nemá ich dôveru a oni zase nemajú tú jeho. Spolupráca musí byť podľa neho založená na vzájomnom rešpekte. „Uznávam, že vnímam Romana Mikulca ako korektného človeka, ale neuznávam ho ako ministra vnútra,“ povedal s tým, že ich pohľady na ďalší chod polície sú rozdielne a ich názory na viacero tém sú odlišné. 

Lučanský ďalej uviedol, že nechce niesť zodpovednosť za začínajúci úpadok dobre vybudovaného Policajného zboru. Podľa svojich slov v tejto veci viac nevie zasiahnuť, pretože rezort vnútra obmedzil jeho právomoci, čo malo ovyplvňovať až bežný chod Policajného zboru.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite