Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič nie je z kategórie Dzurinda, Radičová a ani z kategórie Mečiar, Fico, hovorí Mesežnikov

.sita .slovensko

Podľa analytika Jána Baránka premiér Matovič nastúpil do veľkej krízy a neosvedčil sa hlavne z dôvodu, že finančná pomoc malým podnikateľom a živnostníkom nedorazila.

Matovič nie je z kategórie Dzurinda, Radičová a ani z kategórie Mečiar, Fico, hovorí Mesežnikov SITA/Úrad vlády SR

premiér Igor Matovič podobou svojho doterajšieho vládnutia nepripomína ani jedného z bývalých slovenských premiérov. Zhodli sa na tom politológ Grigorij Mesežnikov a politický analytik Ján Baránek. Podľa Mesežnikova je súčasný premiér príliš osobný a emocionálne reaguje. Baránek tvrdí, že je zatiaľ najmenej štandardným premiérom.

Matovič je v poradí siedmy šéf slovenského kabinetu od vzniku Slovenskej republiky v roku 1993. Pred ním vláde predsedali Vladimír Mečiar, Jozef Moravčík, Mikuláš Dzurinda, Robert Fico, Iveta Radičová a Peter Pellegrini.

„Bol zatiaľ najmenej štandardným premiérom, nemal možnosť preukázať profesionálne zručnosti iné ako počas koronakrízy. Aj tam sú k nemu výhrady. Premiéri, o ktorých sa bavíme, vládli v úplne iných pomeroch. Matovič nastúpil do niečoho, s čím nemáme skúsenosť,“ komentoval Baránek pôsobenie súčasného premiéra a jeho predchodcov.

Podľa Mesežnikova pri bývalých premiéroch bolo jednoznačne jasné, aké majú nastavenie na výkon moci, pričom Mečiar, Fico je jedna kategória a Dzurinda, Radičová iná kategória. „Matovič pochádza z prostredia bližšieho k stredopravým stranám, ale spôsobom komunikácie sa vzďaľuje od Dzurindu a Radičovej. Neviem si predstaviť, že by Dzurinda tak ako Matovič posielal odkazy svojim partnerom, nehovoriac o Radičovej,“ mienil Mesežnikov.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite