Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nezávislá kultúra a umenie dostanú finančnú podporu 300-tisíc eur, oznámil Droba

.redakcia .slovensko

Finančnú podporu získa 111 projektov pôvodne posudzovaných v rámci Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy, ktorá však bola na tento rok v dôsledku pandémie nového koronavírusu pozastavená. Na pondelkovej tlačovej konferencii o tom informoval predseda BSK Juraj Droba.

Nezávislá kultúra a umenie dostanú finančnú podporu 300-tisíc eur, oznámil Droba Boris Németh

finančnú podporu vo výške 150 000 eur vyčlenil kraj z časti individuálnych dotácií predsedu BSK, čo je obdoba rezervy premiéra. Polovicu projektov v rámci BRDS podporí sumou 150 000 eur Nadácia Tatra banky. „Bola odborná hodnotiaca komisia, ktorá projekty zhodnotila a vybrala 111 z nich. Odfiltrovať sme museli len tie, ktoré sa pre koronavírus od januára doteraz konať nemohli,“ skonštatoval Droba.

Medzi podporenými projektmi sú zastúpené občianske združenia, asociácie, neziskové organizácie, nadácie a podnikatelia v rôznych umeleckých žánroch, ako sú divadlo a tanec, literatúra, audiovizuálne a vizuálne umenie, hudba, tradičná kultúra a folklorizmus či medziodborové umelecké aktivity.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite