Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusková vypovedá v prospech exmanžela: Na likvidáciu Volzovej nebol dôvod

.redakcia .slovensko

Viera Rusková vypovedala ako prvá na štvrtkovom pojednávaní na Okresnom súde Bratislava II v kauze prípravy vraždy Sylvie Krauz-Volzovej. Volzovú označila za vinníčku kauzy Gamatex a poznamenala, že práve „ona priniesla do televízie podsvetie“.

Rusková vypovedá v prospech exmanžela: Na likvidáciu Volzovej nebol dôvod Alexandra Čunderlíková/SITA

v prípade prípravy vraždy Slyvie Klauz-Volzovej je hlavný obžalovaný Pavol Rusko.

Rusková pripomenula, že televíziu založili spoločne s exmanželom v roku 1993. Neskôr Volzovej ponúkli podiel, keďže mala styky a skúsenosti zo zahraničia. „Na jeseň v roku 1997 nám bolo z viacerých strán povedané, že sa chystá diskreditácia našej rodiny,“ vypovedala svedkyňa. O tom, že im niečo hrozí, im povedala aj Anna Nagyová, vtedajšia poradkyňa Vladimíra Mečiara. Dozvedeli sa aj, že na ich likvidáciu dostala objednávku niektorá z bratislavských skupín.

„Spolupracovali sme s Jánom Kováčikom. Bol naším rodinným priateľom,“ povedala s tým, že im odporučil stretnutie so skupinou Mikuláša Černáka v Banskej Bystrici, ktorú dobre poznal.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite