Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súd v kauze vraždy Jána Kuciaka bude pokračovať ďalšími pojednávacími dňami

.redakcia .slovensko

V stredu a v piatok pokračuje hlavné pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Zo strany obžaloby zostáva vykonanie vecných dôkazov, ktoré boli zhabané u obžalovaných, splnomocnenci poškodených chcú zase vykonávať dôkazy z telefónu Mariana Kočnera.

Súd v kauze vraždy Jána Kuciaka bude pokračovať ďalšími pojednávacími dňami Martin Havran/SITA

senát Ruženy Sabovej v ostatných pojednávacích dňoch vypočúval najmä znalcov. Na súde v Pezinku odzneli výpovede psychologičky Eleny Fortis k psychickému stavu Mariana Kočnera, ako aj výpoveď kriminalistu z oblasti IT Dušana Mikulaja, ktorý skúmal telefóny obžalovaných.

Psychologička nenašla u Kočnera žiadne známky psychických porúch. V posudku uviedla, že ide o egocentrickú osobnosť s narcistickými rysmi. Ak je Marian Kočner vinný, tak za možnú motiváciu objednávky vraždy novinára považuje Fortis snahu o zachovanie jeho životného štýlu, ktorý mohol Ján Kuciak svojimi článkami ohrozovať.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite