Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pellegrini vidí priestor na diskusiu o vytvorení klubu v septembri

.redakcia .slovensko

Ak Pellegrini požiada o vytvorenie klubu, Kollár tvrdí, že parlament ho asi neodobrí

Pellegrini vidí priestor na diskusiu o vytvorení klubu v septembri AP Photo/Petr David Josek/ SITA

diskusia o vytvorení samostatného poslaneckého klubu prípadnej novej strany Petra Pellegriniho po jeho odchode zo Smeru-SD je nateraz predčasná, hovorí TASR Pellegrini. Priestor na prípadné zriadenie poslaneckého klubu vidí na septembrovej schôdzi parlamentu. Pellegrini cez týždeň oznámil, že odíde zo Smeru-SD. Nasledovať ho budú aj ďalší súčasní poslanci Smeru-SD.

„Pre mňa pravdepodobne rozhodujúci bude september, keď by sa mohlo v parlamente dohadovať o vzniku klubu, a tam tie počty môžu byť úplne iné," povedal počas týždňa Pellegrini.

Zatiaľ nekonkretizoval mená kolegov, ktorí by sa mohli pridať do jeho novej strany. Podľa vlastných slov by bol rád, kedy sa spoločne postavili pred médiá v najbližších dňoch. Verí, že v nasledujúcich mesiacoch bude záujemcov stále viac.

Podporu Pellegrinimu doteraz vyjadrili napríklad poslanci Smeru-SD Ján Ferenčák, Matúš Šutaj Eštok či Richard Raši, Peter Žiga a Peter Kmec.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite