Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Palko zvažuje kandidatúru za predsedu KDH

.sita .slovensko

Pridalo sa k nemu osem okresov. Poslankyňa Záborská si vie predstaviť, že v budúcnosti by sa jej Kresťanská únia a KDH spojili.

Palko zvažuje kandidatúru za predsedu KDH SITA/Diana Černáková

niekdajší minister vnútra a bývalý podpredseda Kresťansko-demokratického hnutia Vladimír Palko zvažuje, či bude kandidovať za predsedu hnutia. Počet okresov, ktoré mu vyjadrili podporu, rastie. Palko povedal, že momentálne ide o osem okresov. V júni sa chce venovať skúmaniu atmosféry v KDH a zisťovaniu, či je vôľa na zásadné zmeny. Kandidatúru oznámil prešovský župan Milan Majerský. Alojz Hlina, ktorý KDH viedol do februárových parlamentných volieb, chce zostať vo vedení hnutia. Hlina uviedol, že ak ho Majerský navrhne za podpredsedu, tak to prijme.

Bývalý predseda KDH Ján Čarnogurský krátko po voľbách v marci povedal, že ako vhodného kandidáta na post šéfa hnutia vidí Palka. Ten uviedol, že ho doteraz celkovo podporilo osem okresov. Niekde to boli okresní predsedovia, niekde aj podpredsedovia, v niektorých regiónoch išlo o väčšinové uznesenie predsedníctva a v jednom prípade ho jednomyseľne podporilo predsedníctvo okresu.

„Nie je to žiadna riava, ktorá by sa strhla, je to taká bystrina. Tento mesiac venujem skúmaniu toho, čo si vlastne kádeháci myslia. Nie je to jednoduché zistiť, prevažuje skôr mlčanie,“ zhodnotil Palko. Ak podľa neho v hnutí prevládne názor o potrebe zásadnej zmeny, uzná sa, že v KDH je dlhoročná kríza a vyplynie z toho návrh o návrate k hodnotám, štýlu a k pozitívnym výsledkom, tak by sa považoval za vhodného kandidáta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite