Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súd zablokoval Bašternákov majetok

.redakcia .slovensko

Okresný súd Bratislava I. zablokoval majetok odsúdeného Ladislava Bašternáka, ktorý bol sporne prevedený na jeho príbuzenstvo a ďalšie osoby. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR Barbara Túrosová.

Súd zablokoval Bašternákov majetok Marek Mrviš/SITA 14. február 2017 Bratislava: Pohľad na Bašternákovu vilu pod Slavínom.

„ide o pozemky a nehnuteľnosti na Donovaloch, byty a spoluvlastnícke podiely v Bratislave, obchodné podiely či štvorkolky a motocykle,“ priblížila Túrosová. Súd takisto zakázal jeho manželke a ďalším žalovaným prevádzať, prenajímať, dávať do užívania alebo zaťažovať vecnými bremenami majetok, ktoré na nich odsúdený Bašternák previedol.

Súd sa rozhodnutím stotožnil s názorom právneho zástupcu štátu v tejto kauze, podľa ktorého má štát v konkurznom konaní postavenie veriteľa a má právo odporovať vykonaným právnym úkonom úpadcu, v tomto prípade odsúdeného Bašternáka.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite