Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jaroslav Budz, ktorý položil život za svojich kolegov a žiakov, dostal štátne vyznamenanie za záchranu ľudského života

.redakcia .slovensko

Viaceré školské organizácie poukazujú na odvahu učiteľa Jaroslava Budza, ktorý vo štvrtok zahynul pri tragédii na Spojenej škole na ulici M. R. Štefánika vo Vrútkach. Pri príležitosti odovzdávaní štátnych vyznamenaní dostal Kríž Milana Rastislava Štefánika I. triedy in memoriam za zásluhy o záchranu ľudského života s nasadením vlastného života.

Jaroslav Budz, ktorý položil život za svojich kolegov a žiakov, dostal štátne vyznamenanie za záchranu ľudského života Milo Fabian/SITA 11. jún 2020 Vrútky: Fotografia zavraždeného zástupcu riaditeľa školy Jaroslava Budzu na nádvorí Spojenej školy J. C. Hronského vo Vrútkach, kde sa vo štvrtok dopoludnia odohral tragický útok páchateľa na žiakov a učiteľov školy.

„Skláňame sa pred odvahou učiteľa, ktorý neváhal položiť svoj život za svojich kolegov a žiakov,“ uviedla SKU vo svojom stanovisku. ASŠŠZS si váži odvahu zástupcu riaditeľa, ktorý „neváhal postaviť sa na ochranu detí aj za cenu vlastného života“.

SKU poukazuje, že akékoľvek násilie, obzvlášť v školách, je vždy zločinom proti poslaniu, ktoré plní škola – vytvárať bezpečné prostredie pre rozvoj osobností detí i učiteľov. Aj ASŠŠZS tvrdí, že školské prostredie by malo byť pre deti jedným z najbezpečnejších prostredí a je o to tragickejšie, keď k tragédii došlo práve v prostredí školy.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite