Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pčolinský: V prípade zásahu v NASES môže ísť o búrku v pohári alebo o vážny problém

.redakcia .slovensko

V prípade policajného utorkového zásahu v Národnej agentúre pre sieťové a elektronické služby (NASES) môže ísť o búrku v pohári vody a niečo, čo bolo oficiálnymi štátnymi autoritami schválené, alebo ide o vážny problém. Vyhlásil riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský.

Pčolinský: V prípade zásahu v NASES môže ísť o búrku v pohári alebo o vážny problém SITA/Branislav Bibel Šéf SIS Vladimír Pčolinský.

so zásahom polície v NASES sa objavujú informácie o údajnom odpočúvaní a sledovaní štátnej počítačovej siete Govnet. Pčolinský uviedol, že polícia zaistila „nejaké“ zariadenia. Znalci a polícia podľa šéfa SIS zatiaľ nevedia povedať, na čo presne mali slúžiť. „Mohli to byť zariadenia, ktoré mali zabezpečiť ochranu pred útokmi z vonka. Mohlo však aj ísť o zariadenia, ktoré dokázali preniesť obsah, a to dátový či telefonický. Ak áno, musí sa skúmať, či na to existovalo povolenie sudcu,“ skonštatoval Pčolinský. Odmietol, že by mala byť SIS do toho zakomponovaná. Nepovedal však, či SIS o tom mala informácie.

Nepredpokladá, žeby prišla na Úrad vlády SR akási súkromná firma či jednotlivec a niečo namontovali. Ako tvrdí, nie je to technicky jednoduchá záležitosť. „Je potrebné rozhodnutie štátnych autorít, aby sa mohlo takéto zariadenie implementovať. Čo to však robilo a načo to slúžilo, to musia povedať znalci,“ vysvetlil.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite