Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico ponúkol post predsedu Smeru Pellegrinimu, ten oznámil odchod zo strany

.martina Bednárová .slovensko

Robert Fico si plánoval udržať vplyv v strane. Chcel mať slovo pri výbere kandidátky či riadiť financie strany. Pellegrini na tlačovej besede oznámil, že odchádza zo Smeru. Ficovu ponuku na post šéfa odmietol.

Fico ponúkol post predsedu Smeru Pellegrinimu, ten oznámil odchod zo strany AP Photo/Petr David Josek Medzi Robertom Ficom a Petrom Pellegrinim sú dlhodobé nezhody. Dvaja najsilnejši muži strany sa spolu na verejnosti od volieb neukazujú.

informáciu priniesol denník Plus 1 deň, pre HNonline.sk ju potvrdil hovorca strany Ján Mažgút.

Už mesiace sa skloňovali veľké rozpory medzi ním a podpredsedom Petrom Pellegrinim, ktorý sa od nástupu na už bývalý premiérsky post teší nevídanej podpore a väčšej popularite ako Fico.

Na tlačovej besede v Banskej Bystrici Peter Pellegrini reagoval na informácie o Ficovej ponuke. Oznámil odchod zo strany. „Prenechávam stranu otcovi zakladateľovi (Robertovi Ficovi, pozn. red.). Nie je to nič osobné, nebol som strojcom zákulisných hier. Nie je to môj štýl,“ povedal Pellegrini novinárom.

„Považujem moje účty strane Smer splatené. Preto odchádzam s pocitom pokoja, vyrovnanosti a nie s pocitom výčitky či podlžnosti. Bude správnejšie a spravodlivejšie, ak o tom, kto má byť alternatívou Matovičovi a tvárou sociálnej demokracie, rozhodnú občania,“ dodal Pellegrini.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite